Supported Employment & IPS

Grundutbildningen inom SE & IPS är normalt 4 dagar lång

Om SE & IPS

Supported Employment är en metod som skapar förutsättningar för personer med funktionsnedsättning och andra grupper att få tillgång till och stanna i anställning genom att tillhandhålla lämpligt och pågående stöd. Det är en personcentrerad metod för att främja deltagande på arbetsmarknaden. 

Metoden är evidensbaserad och används framgångsrikt runt om i världen. I vår grundutbildning får ni kännedom om IPS som bygger på de fem stegen i Supported Employment men som har utvecklats för personer som har psykisk ohälsa och som har en önskan om att komma ut i arbete. Ni får dels kunskaper som gör det möjligt för er att identifiera det bästa arbetssättet, dels information om det multidisciplinära teamet och stöd i att komma igång med ett IPS-teamarbete enligt trohetsskalan och IPS-principerna.

Utbildningens innehåll

Målgrupp

Utbildningen är riktad till Jobbcoacher och övriga som stöttar arbetssökande som står långt ifrån arbetsmarknaden att välja, få och behålla en anställning.

Du kanske jobbar med att ge individuellt stöd i arbete, som jobbcoach inom Rusta & matcha 2, daglig verksamhet, studie- & yrkesvägledare eller som jobbcoach inom kommunens arbetsmarknadsenhet.

Låter det intressant? hitta ett utbildningstillfälle
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial